Case Study : Symphony Capital

The Brief

Symphony Capital, a Financial Services and Advisory house, has acquired a beautiful space in newly developed Illovo Edge. They wanted their new office to:

• Showcase their true identity of professionalism and creative thinking
• Space that allows for future growth
• A creative combination of modern and classic design

The Result

The following was put in place for Symphony Capital:
• An open plan layout as well as the use of internal glazing which ensures natural light to all staff members as well as internal work and meeting areas
• Furniture has a sleek, minimalistic and simplistic design. Key furniture pieces have a combination of contemporary design and modern elements
• A lovely breakaway area where staff can have lunch and assemble for celebrations. This area also doubles up as an internal meeting space for clients when needed
• Designated client interface area leading off reception with access control to staff areas. Ultimately optimising confidentiality with clients

Summary

Symphony Capital wanted an office space that portrays them as a professional, yet creative, solutions business. They required spaces that were inviting and functional, paying attention to acoustic management, colour, light and a feeling of space.